maanantai 12. syyskuuta 2011

Alku

Mistä alkaisin. Olen jo pidemmän aikaa etsinyt jotain uutta. Jotain josta voisi tulevaisuudessa tulla enemmän kuin harrastus. Tämä voisi olla se, en tiedä, aika näyttää mihin tämä polku johtaa. Yksi eteenpäin työntämä voima on halu tehdä asioita rauhallisemmin, hitaammin. Nykyään, itseasiassa jo usean vuoden ajan aina on ollut kiire, kiire seuraavan asian suorittamiseen. Mitään ei ehdi tekemään rauhassa. Siitä haluaisin eroon. En odota että pelkkä harrastus muuttaisi sen, se vaatii muutosta paljon syvemmällä. Mutta ehkä muutos parempaan on jo alkanut, näin olen ainakin viime aikoina halunnut ajatella.

Niin, miksi juuri purjehdus? Kuten vaimoni tuossa aiemmin jo mainitsi, kesälomalla se tunne iski. Veneitä ja niiden rauhallisia liikkeitä seuratessa iski halu päästä itsekin testaamaan millaista tuo on. Siitä lähtien on pienessä mielessä pörrännyt kysymyksiä ja ideoita millaisia mahdollisuuksia harrastuksen aloittamiseen on, mitä mahdollisuuksia siitä voi elämään seurata, ja mitä alaan liittyviä kouluttautumismahdollisuuksia on olemassa. Täytyi siis tehdä suunnitelma, ilmottauduin kesän lopuksi Saaristolaivurikurssille, lähinnä perusasioiden opettelmiseksi/muistelemiseksi, mutta myös jonkin sortin pääsylipuksi paikalliseen veneily skeneen, katsotaan nyt kuinka se toimii. Ja kouluttautumissuunnitelmahan jatkuu seuraavasti, aion jatkaa Rannikkolaivurikurssille ja jos kaikki menee hyvin, käyn vielä Avomeri kurssin(..ja jos pää kestää). Keväälle on tarkoitus hyvissä ajoin varata johdatus purjehdukseen ja retkimallinen purjehtijakurssi. Perämies- ja Päällikkökurssit olis myös tarkoitus käydä viimeistään kesän 2013 aikana. Päällikkökurssille pääsy tosin vaatinee muutakin purjehduskokemusta joten ensi kesänä purjehditaan ja paljon. Näillä kuvittelisin saavani tarvittavat perustiedot turvalliseen purjehtimiseen. Jatkossa kurssitellaan sitten Euroopassa tarvittavia tietoja ja taitoja, mm. jokipurjehdusta :) niistä lisää myöhemmin.
Miksi blogi, mukava kirjailla johonkin ylös tämän seikkailun edesottamuksia ja josko tämä opettaisi kirjoittamaan hieman paremmin kuin nyt! Mutta, suunnitelma on valmis, eikun toteutukseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti